Japojen kalenteri

Uusille jäsenille

Oletko kiinnostunut partiosta? Tällä sivulla kerrotaan partiosta ja Jaarlin Pojista.

Voit ilmoittautua JaPoihin ottamalla yhteyttä Katleena "Skeitti" Kortesuohon, p. 050 576 7632, katleena.kortesuo(ä)partio.fi.

Jaarlin Pojat toteuttaa Suomen Partiolaisten partio-ohjelmaa.

Mitä et ehkä tiennyt partiosta?

Partio on paljon muutakin kuin retkeilyä. Partio-ohjelmaan kuuluu eri ikäkausille sopivaa toimintaa, jonka aihepiirejä ovat luonto- ja erätaitojen lisäksi myös mediataidot, esiintyminen, sosiaaliset taidot, johtajakasvatus ja ekologisuus.

Partioon voi liittyä minkä ikäinen tahansa. Kohderyhmää ovat lapset ja nuoret, mutta aikuisellekin on tarjolla runsaasti motivoivaa puuhaa.

Miten Jaarlin Pojat eroaa monesta muusta lippukunnasta?

Jäsenemme voivat olla sekä tyttöjä että poikia – nimestämme huolimatta. Suomessa toimii myös yhden sukupuolen lippukuntia.

Meillä ei ole taustayhteisöä lainkaan. Olemme siis itsenäinen lippukunta, joka ansaitsee varansa itse varainkeruutempauksin. Lisäksi saamme Hämeenlinnan kaupungilta rahallista tukea.

Olemme niitä harvoja lippukuntia, joilla ei ole seurakuntaa taustayhteisönä. Niinpä ohjelmaamme kuuluu vain niukasti uskontokasvatusta tai ei lainkaan. Tässä asiassa etenemme yksilön mukaan, emmekä toteuta ryhmässä uskontokasvatusta.

Järjestämme vuosittain jopa kolme leiriä ja lukuisia reissuja. (Reissut kestävät 1–2 yötä; leirit kestävät 3 yötä tai enemmän.) Useimmat suomalaiset lippukunnat järjestävät vuosittain vain yhden tai kaksi leiriä.

Uskomme aktiiviseen erätoimintaan. Pidämme suuren osan tapaamisistamme ulkosalla, emme sisätiloissa. Lisäksi useimmat leirimme ovat teltta- tai kämppämajoitteisia. Emme käytä juuri koskaan leirikeskuksia, joissa on juokseva vesi ja sähkö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!